VAROITUS!

Tässä blogissa esitetyt ajatukset ovat omiani. Tarkoitukseni ei ole kiihottaa ketään. Jos joku kuitenkin kiihottuu jostain kirjoituksesta tai sen osasta, kehoitan häntä hakeutumaan välittömästi hoitoon.

En suosittele lukemaan blogiani, jos:

- et pysty käsittelemään tosiasioita

- hallitsematon humanitäärinen maahanmuutto on mielestäsi hyvä asia.

- positiivinen erityiskohtelu ei ole mielestäsi syrjintää

- tai punavihreä propaganda on mädättänyt aivosi niin pahasti, että uskot Helsingin Sanomien olevan puolueeton media

maanantai 12. syyskuuta 2011

Työvoimapula uhkaa taas ja Pekka Sauri papukaijana

Elinkeinoelämän keskusliitto on huolissaan siitä, että lisääntynyt rasismi aiheuttaa työvoimapulaa tietyilla aloilla. EK:n työvoima- ja maahanmuuttopolitiikan asiantuntija Riitta Wärnin mukaan ennen ulkomaalaisille huutelivat vain humalaiset illalla. Nykyään häirintää tapahtuu päivälläkin. Wärn sanoo, että rasismin kohteena on turvapaikanhakijat ja romanikerjäläiset, mutta asenteet ovat koventuneet myös muita kohtaan. En nyt ota kantaa siihen onko Suomessa oikeasti julkista rasismia, vai ei, vaan tarkastellaampa niitä ammatteja joita Wärnin mukaan uhkaa työvoimapula. Näin Wärnin mukaan:

Maahan tarvitaan muun muassa teknologiaosaajia, insinöörejä, tutkijoita, ammattitaitoisia rakennus- ja kirvesmiehiä, työnjohtoa, hitsaajia, koneistajia, sähköasentajia, autoasentajia, autonkuljettajia ja farmaseutteja.

Tuota listaa kun tarkastelee, niin jotenkin epäilen, että turvapaikanhakijat tai romanikerjäläiset eivät pysty täyttämään näitä työpaikkoja. Ainoa poikkeus on autonkuljettaja (luulen Wärnin tarkoittavan bussikuskeja). Kaikki muut ammatit vaativat ammattitaitoa ja monet jopa suomenkielentaitoa, jos meinaa Suomessa työskennellä. Eli Suomeen siis tarvitaan koulutettua työvoimaa. Tätä koulutettua työvoimaa tulee korkeintaan Länsimaista tai Aasiasta. En ole koskaan kuullut tapauksesta, jossa esim. Saksalaista rakennusmestaria olisi solvattu hänen taustansa takia. Myös esim. Intiasta tulleet Nokian insinöörit ovat saaneet olla Suomessa aivan rauhassa, vaikka eivät olekaan Suomalaisen näköisiä. Olen aivan varma, että ulkomailta Suomeen töihin tulevat eivät pidä yhtään sen enempää kadulla kerjäävistä ja varastelevista romaneista kuin Suomalaisetkaan. Eivät he liioin halua sen enempää naapurikseen kielitaidotonta sosiaalituilla elävää kymmenhenkistä pakolaisperhettä, jonka kulttuuri ja tavat poikkeavat valtavasti heidän omastaan.

Täytyy olla todella tyhmä, jos kuvittelee Suomalaisten olevan jotenkin erityisen rasistisia. Suomessa on onneksi vielä suht vähän ongelmia humanitäärisen maahanmuuton varjolla maahan tulleiden ihmisten kanssa. Toisin on muissa Euroopan maissa. Kyllä se Saksalainen rakennusmestari on varmasti huomannut, että ei niistä kultamunista Saksassakaan ole kuoriutunut mitään hyvää, vaikka niitä kuinka hautoisi. Tämän tunnusti jo Saksan valtiojohtokin. On typerää kuvitella, että oletettu rasismi pilaisi Suomen maineen ulkomailla tai tekisi työvoiman rekrytoinnista Suomeen vaikeampaa. Asia on itseasiassa päinvastoin. Se että Suomessa lapset voivat käydä koulua, jossa yli puolet oppilaista ei tule muslimimaista, tai että, Suomessa voi valkoihoinenkin kävellä missä haluaa, milloin haluaa ilman, että joutuu väkivallan kohteeksi ihonvärinsä/uskontonsa takia, on työnhakijalle plussaa, ei miinusta. Näinhän ei enää muissa Länsi-Euroopan maissa ole. Ei tarvitse kuin mennä lautalla Ruotsin puolelle, niin jo löytyy kaupunginosia joihin länkkärillä ei ole ainakaan pimeällä mitään asiaa. Mm. Ranskassa tilanne on jo niin paha, että maahanmuuttajalähiöiden ja poliisin välillä vallitsee rajoitettu sotatila jne. Mitä tavallinen työssäkäyvä ihminen sitten haluaa? Hän haluaa nimenomaan turvaa itselleen ja perheelleen, sekä vakaita oloja, jossa vallitsevat tutun kulttuurin säännöt. Suomi pystyy vielä toistaiseksi tarjoamaan sen, vaikkakin tilanne pahenee kokoajan. Juuri tämä turvallisuuden tarjoaminen pitäisi olla rekrytoijien paras valtti hankittaessa koulutettua työvoimaa Suomeen. Halpatyövoimaa saa avaamalla portit. Sitä Wärnkin ilmeisesti haluaa.

Sitten muutama sananen Pekka Saurista. Pekka Sauri on omien sanojensa mukaan poistanut rasistin raitiovaunusta. On ihmeellistä, että näille vihervasureille aina sattuu näitä tapauksia julkisissa kulkuneuvoissa. Kaikenhan aloitti Paloma Hannonen niminen tytsy. Sitten samaa tuubaa jatkettiin Ajankohtaisessa Kakkosessa, josta itsekin kirjoittelin ja nyt siis Sauri on törmännyt vastaavaan tilanteeseen. Yhteistä näille kaikille tilanteille on se, että todistajia tapauksille ei ole ja ratikkakeisseissä rasistit on saatu poistumaan paikalta. Tämä ei voi pitää paikkaansa. Jokainen tietää, että humalainen, joka hakee jonkinlaista aggressiivista tilannetta ei todellakaan poistu paikalta, kun joku viherpiipertä vähän jotain inisee. Saurilla on tainnut käydä aivan uskomaton joulu, koska 99%:sti tuollaisessa tilanteessa humalaisen vastaus olisi ollut takakäsi Pekkaa faseen.

Tietysti Pekkahan ei ole tavallinen ihminen, joka käsittäisi, että kun menet humalaisten riidan väliin, niin hyvin todennäköisesti joudut tappeluun ja a) saat koteloosi tai b) joudut vetämään öykkäriä koteloon, jolloin saat rapsut oikeudessa. Tämän takia Suomessa ei ihmiset uskalla puuttua tilanteisiin kadulla. Sauri ja muut humanistipellet ovat tästä vastuussa, koska he ovat luoneet Suomeen sellaiset lait, joiden lähtökohtana on ollut rikollisten hyvinvointi, eikä oikeudenmukaisuus. No Saurista kertoo paljon se, että Porvoon mäkkärimurhien jälkeen hän ihmetteli sitä, että on olemassa ihmisiä, jotka kulkevat kadulla ase mukanaan. Siis Sauri joka on mielenterveysliiton puheenjohtaja ei tiedä mikä on psykopaatti tai ammattirikollinen. Surkuhupaisaa on se, että tämä kaveri on ollut muunmuassa päättämässä uudesta aselaista.

Ilman parempaa tietoa en tietenkään väitä, että Pekka Sauri valehtelisi. Ehkä Vihreille vain sattuu näitä tapauksia ja Helsingin raitiovaunut ovat täynnä humalaisia rasisteja, jotka pahoinpitelisivät kaikki pigmentiltään tummemmat, jos Vihreät Oikeudenmukaisuuden Ritarit (VOR) eivät näitä poloisia suojelisi (en itse juuri käytä ratikkaa, joten en voi ottaa kantaa). Tarina on aina kuitenkin sama. Vihreille pienenä vinkkinä, että uskottavuutta lisäisi, jos tapaukset sattuisivat jossain muualla kuin ratikassa. Kokeilkaa vaikka Narikkatoria tai Kaisaniemen puistoa. Niissä esiintyy ihan oikeasti paljon väkivaltaista rasismia. Ihonvärit uhreilla ja tekijöillä tietysti voivat olla vähän väärinpäin, mutta ainahan voi vähän värittää. Vai mitä Pekka ja Paloma?

1 kommentti:

  1. Kaikki nuo Pekan ja Paloman tyyppiset sontapallot pitää työntää takaisin sinne ja katsoa etteivät synny uudestaan.

    VastaaPoista