VAROITUS!

Tässä blogissa esitetyt ajatukset ovat omiani. Tarkoitukseni ei ole kiihottaa ketään. Jos joku kuitenkin kiihottuu jostain kirjoituksesta tai sen osasta, kehoitan häntä hakeutumaan välittömästi hoitoon.

En suosittele lukemaan blogiani, jos:

- et pysty käsittelemään tosiasioita

- hallitsematon humanitäärinen maahanmuutto on mielestäsi hyvä asia.

- positiivinen erityiskohtelu ei ole mielestäsi syrjintää

- tai punavihreä propaganda on mädättänyt aivosi niin pahasti, että uskot Helsingin Sanomien olevan puolueeton media

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Pojat maksavat isiensä synneistä

Eduskunta sitten ensiviikolla hyväksyy Suomen liittymisen jalkaväkimiinat kieltävään Ottawan-sopimukseen. Kaikki jotain sodankäynnistä tietävät pitävät tätä täysin järjettömänä, mutta demokratiaan tietysti kuuluu se, että valitsemamme kansanedustajat säätävät lait ja päättävät mihin sopimuksiin maamme sitoutuu. Valtakuntamme vihervasemmiston aatemaailmaan kuuluu se, että ainoat aseet saavat olla sosialistisilla rauhanarmeijoilla, eikä tässä mitään. Saahan asioista olla montaa mieltä. Kuitenkin Ottawan-sopimusta vastaan äänestävät ainoastaan Perussuomalaiset. Miksi Kokoomus, Keskusta, RKP, Kristilliset ja SDP haluavat lamauttaa Suomen puolustuskyvyn? En välttämättä pidä kyseisten puolueiden nykyisestä politiikasta, mutta olen kuitenkin aina pitänyt niitä loppupeleissä omanedun ajamisen ohella isänmaallisina ja ennen maanpuolustus on ollut se teema, jonka tarpeellisuudesta on vallinnut yksimielisyys (poislukien siis Vasemmistoliitto, Vihreät ja muutama SDP:n idealisti) yli puoluerajojen. Jalkaväkimiinojen kieltoa alettiin ajamaan jo Lipposen hallituksen aikana ja sen jälkeen tulleet hallitukset ovat jatkaneet samalla tiellä. Tämä hallitus on toimillaan jo valmiiksi rampauttanut Suomen armeijan ja nyt sitten tuli viimeinen naula arkkuun. Eivätkö nykyiset puolueet (poislukien persut) pidä Suomen puolustamista enää tarpeellisena?

Voidaan jauhaa loputtomiin Euron kriisistä, sosiaalipolitiikasta, työttömyydestä, eläkeiästä yms., mutta millään näillä ei ole todella ratkaisevaa merkitystä Suomen tulevaisuuden kannalta, mutta oman armeijan tuhoamisesta hinnan maksavat tulevat sukupolvet. On aivan selvä, että Suomi joskus joutuu vielä sotaan. Kaikki tietysti toivovat, että näin ei kävisi, mutta fakta on se, että joskus niin käy. Silloin on ratkaisevaa se kuinka Suomi on rauhanaikana varautunut sotaan. Nykyisellään Suomen puolustusvoimat eivät kykene torjumaan maahantunkeutuvaa vahvaa vihollista, jalkaväkimiinakiellon jälkeen vielä vähemmän. Poliitikot jauhavat paskaa siitä kuinka hankitaan korvaavia asejärjestelmiä, vaikka jokainen ammattisotilas voisi kertoa heille, että ei sellaista ole olemassakaan. Nyt ehdotetut tiedustelulennokit, panssarimiinojen uudet sytyttimet, maatutkat, pimeännäkölaitteet ja viuhkapanokset tulisi hankkia muutenkin, jotta pysyisimme edes jotenkin mukana muiden maiden armeijoiden varustelussa. Eivät ne pysty mitenkään korvaamaan jalkaväkimiinoja. Olisikin hauska nähdä kuinka monta lennokkia lentää, kun vihollisella on täydellinen ilmaherruus tai kuinka maatutkat ja pimeännäkölaitteet estävät mekanisoidun vihollisen etenemisen.

Pelkään todella paljon, että joskus tulevaisuudessa lapsemme joutuvat verellään maksamaan nykyisen poliittisen eliitin typeryydestä. Te kaikki jotka äänestitte nyt Ottawan-sopimuksen puolesta äänestäviä puolueita olette vastuussa siitä, että Suomessa vallitsee tulevaisuudessa sotilaallinen tyhjiö. Vahva koulutettu ja hyvin varustettu armeija luo uskottavan puolustuksen, joka on paras tae rauhalle. Heikko huonosti varustettu armeija luo suurvalle houkutuksen sen maan valloittamiseen (jos olet erimieltä, niin tutkaileppa vähän vaikka 30-luvun historiaa). Tietysti tavattoman heikko armeija murskataan hetkessä. Ehkä tämä onkin nykyisten poliitikkojen luoma uusi puolustusstrategia. Nopea täydellinen tappio säästää ihmishenkiä ja sitten pääsemme osaksi jotain suurta ja ihanaa?

Kukaan ei voi tietää milloin Suomen kohtalo on seuraavan kerran vaakalaudalla. Jos se tapahtuu seuraavan parin vuosikymmenen aikana ja sinä istut traktorin lavalla kuluneessa maastopuvussa poikasi kanssa, Itä-Saksalaiset torrakot käsissänne matkalla torjumaan modernia panssariarmeijaa, niin toivottavasti muistat olevasi vastuussa tilanteestanne, koska äänestit puolueita, joille ideologia on järkeä tärkeämpää.

Lisäys:

Ulkoasianvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Savolainen on sitä mieltä, että suurvaltiotkin pitäisi saada jalkaväkimiinakieltosopimuksen piiriin. Savolainen sanoo, että sitä pitäisi ehdottaa suoraan Venäjälle. Milloinkohan Halonen soittaa Putinille? :)

4 kommenttia:

 1. Tuohon ei ole lisättävää. Valitettavasti.

  VastaaPoista
 2. Raamatussa on kohta jossa lukee että poikaa ei pidä syyttää isänsä teoista.

  VastaaPoista
 3. Jos täällä olisi käytössä Sveitsin mallinen suora demokratia, niin silloin kansa voi halutessaan kumota parlamentin päätökset.

  VastaaPoista
 4. Jos meillä olisi ihan oikea suora demokratia, kuten Sveitsissä niin täällä olisi asiat hyvinkin paljon eritavalla; ei pakkoruotsia, ei miinakieltoa, ei turvapaikkashoppailua, väkivaltarikolliset joutuisivat oikeasti vankilaan, korruptioituneet poliitikot joutuisivat vastuuseen teoistaan, suomettumisen ajan maanpetturit istuisivat vankilassa, ei itsenäisyyden myyntiä Brysseliin, jne.

  Valitettavasti Suomessa ei ole suoraa demokratiaa, koska juuri oikeaa demokratiaa vasemmisto karsastaa ja eliitti pelkää. Muutosta tähän ei ihan hetkeen ole tulossa, jos persut ei sitten nappaa seuraavissa vaaleissa sellaista reilua 50% äänistä tai paska lennä kunnolla tuulettimeen maailmanlaajuisesti, jolloin kansaa on pakko kuunnella tai 1918 tapahtuu ympäri Eurooppaa, enkä nyt tätäkään erityisesti toivo.

  VastaaPoista