VAROITUS!

Tässä blogissa esitetyt ajatukset ovat omiani. Tarkoitukseni ei ole kiihottaa ketään. Jos joku kuitenkin kiihottuu jostain kirjoituksesta tai sen osasta, kehoitan häntä hakeutumaan välittömästi hoitoon.

En suosittele lukemaan blogiani, jos:

- et pysty käsittelemään tosiasioita

- hallitsematon humanitäärinen maahanmuutto on mielestäsi hyvä asia.

- positiivinen erityiskohtelu ei ole mielestäsi syrjintää

- tai punavihreä propaganda on mädättänyt aivosi niin pahasti, että uskot Helsingin Sanomien olevan puolueeton media

maanantai 20. helmikuuta 2012

Kuinka valheesta tulee totuus

Propagandan peruspiraleihin kuuluu se, että kun valhetta toistetaan riittävän kauan ja aikaa kuluu, niin siitä tulee totuus. Jotkut saattavat muistaa Kajaanissa 2005 tapahtuneen pizzeriaepisodin. Aluksi luultiin, että kajaanilaisnuoret olivat hyökänneet viattomien maahanmuuttajaravintoloitsijoiden kimppuun. Median hyökkäys "rasistista Kajaania" vastaan oli valtava. Lopulta kuitenkin selvisi, että hyökkääjinä olivatkin toimineet maahanmuuttajat ja ns. saavana osapuolena olivat Suomalaiset. Käräjäoikeus tuomitsikin pahoinpitelyistä neljä maahanmuuttajaa sakkoihin. Media tietysti lakaisi koko jutun maton alle. Tässä muistinvirkistystä.

Psykopaatti sekosi Oululaisessa pizzeriassa lauantai-iltana ja ampui kuoliaaksi yhden ja haavoitti toista. Tämän jälkeen tekijä ampui kuolettavasti itseään. Uhrit olivat maahanmuuttajia ja tiedostavien toimittajien suru oli varmasti valtava, kun selvisi, että tekoon ei liittynyt rasismia (toki Totuus koittaa verkkosivuillaan vieläkin tähän suuntaan vihjailla).

Tästä päästäänkin otsikon aiheeseen. Totuuden paperiversiossa on käsitelty ampumistapausta laajemmin. Juttu on muuten ihan asiallinen, mutta yhdessä kohtaa käsitellään viimevuosina ravintoloissa tapahtuneita  ampumisia. Siis otsikon RAVINTOLOISSA AMMUTTU USEITA VIIME VUOSINA alle on koottu tiivistys lähivuosina ravintoloissa tai niiden edustoilla ampuma-aseella tehdyistä surmista ja haavoittamisista, paitsi, että mukaan pääsee myös Kajaanin pizzeria tapaus. Ja mitenkäs Totuuden toimittaja kirjoittaa?

ELOKUU 2005: Biljardikepein varustautuneet nuoret miehet hyökkäsivät pitseriaan Kajaanissa. He pahoinpitelivät neljä ravintolassa töissä ollutta miestä.

En ymmärrä miten tapaus liittyy ravintola-ampumisiin. En myöskään ymmärrä miksi tapauksessa uhrit ja pahoinpitelijät on laitettu väärinpäin vielä oikeuden tuomionkin jälkeen. Ilmeisesti Totuuden toimittaja joko tietoisesti haluaa jälleen jakaa disinformaatiota Kajaanin tapauksesta tai sitten aikoinaan tapahtunut valheellinen uutisointi on uponnut häneenkin kuin kuuma veitsi voihin. Jokatapauksessa valheesta on tullut totuus ja luultavasti suurin osa hesarinkin lukijoista muistavat Kajaanin tapauksen juuri kuvatulla tavalla. Vahvasti epäilen, että joskus tulevaisuudessa kun uutisoidaan maahanmuuttajiin kohdistuvista rikoksista, niin myös Oulun tapausta pidetään rasistisena, eikä silloin ihmiset enää muista mitä oikeasti tapahtui.

Eläköön puolueeton media!                                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti