VAROITUS!

Tässä blogissa esitetyt ajatukset ovat omiani. Tarkoitukseni ei ole kiihottaa ketään. Jos joku kuitenkin kiihottuu jostain kirjoituksesta tai sen osasta, kehoitan häntä hakeutumaan välittömästi hoitoon.

En suosittele lukemaan blogiani, jos:

- et pysty käsittelemään tosiasioita

- hallitsematon humanitäärinen maahanmuutto on mielestäsi hyvä asia.

- positiivinen erityiskohtelu ei ole mielestäsi syrjintää

- tai punavihreä propaganda on mädättänyt aivosi niin pahasti, että uskot Helsingin Sanomien olevan puolueeton media

torstai 23. kesäkuuta 2011

Ei kai Jyrki valehdellut...

Tänään meidän uusi pääministerimme Jyrki Katainen varoittaa meitä uudesta lamasta, koska Euromaat eivät selviä ongelmistaan tuista huolimatta. Soini varoitti näin käyvän jo puoli vuotta sitten. Katainen toimi silloin valtionvarainministerinä, joten hän on kyllä tiennyt, että näin tulee käymään tai sitten hän on niin tyhmä, että hänen ei pitäisi edes olla oikeustoimikelpoinen henkilö. Sen sijaan, että Katainen olisi tämän myöntänyt ja ongelmaan olisi voitu ryhtyä varautumaan, hän valehteli Suomalaisille koko vaalikampanjansa ajan ja jatkoi valehteluaan vaalien jälkeen, kunnes oli saanut kiristettyä eduskunnan enemmistön hyväksymään Portugalilainat ja Euroopan vakausmekanismin. Tähän kusetukseen Suomi tulee kaatamaan miljardeja euroja vielä tulevaisuudessa lisää. Nyt ollaan muka yllättyneitä tulevista vaikeuksista. Hallitusohjelma laadittiin vajaa viikko sitten. Nyt on jo selvää, että Urpilainen sai paskaa käteen. Uutena valtioinvarainministerinä hänen tulisi leikata menoja 4 miljardilla suunnitellun 2,5 miljardin sijaan. Tämäkin siis vain, jos Suomen työttömyys tippuisi utopistisesti 5 prosenttiin, mikä on hallituksen tavoite. 5 prosentin työttömyys tarkoittaa käytännössä täystyöllisyyttä. Se, että Suomi olisi täystyöllisyyden tilassa, kun muualla Euroopassa on lama ei tietenkään ole realismia. Tämän tietää myös Katainen ja Urpilainen. Hallitusneuvotteluiden aikana Katainen on varmasti tiennyt oman ministeriönsä laskelmat ja nyt Jutta saakin kunnian olla leikkuriministeri jota kaikki vihaavat. Katainen siis sumutti demareita oikein kunnolla tai sitten SDP:n johdossa toimii tyhmää väkeä.

Koko hallitusohjelma on luotu utopististen odotusten päälle. Talous kasvaa, kulutus kasvaa ja työllisyys paranee. Kuitenkin on kokoajan tiedetty, että Euroalueen ongelmat eivät ole lähelläkään loppua. Hallituksella on oudot keinot kannustaa ihmisiä kuluttamaan. Hyvä esimerkki on bensa- ja autoveron nostaminen. Tämän pitäisi hallituksen mukaan saada ihmiset ostamaan uudempia autoja. Siis hinnankorotus lisää myyntiä? Aika outoa talouspolitiikkaa.

Pakko myöntää, että Katainen pelasi vasemmiston loistavasti pussiin. Demarit vastaa talouspolitiikasta ja vasurit hoitaa työministeriön. Kun paska lentää tuulettimeen ja lama iskee päälle ja tuo mukanaan suurtyöttömyyden, niin jyrkiboy voi osoittaa syyttävällä sormellaan demareita ja vasemmistoa. Katainen koitti vedättää persujakin mukaan, mutta onneksi Soinin porukka haistoi kusetuksen jo kauas. Nyt saa sitten vasurit nauttia "vastuunkantamisesta".

Toivottavasti nyt nopeasti tehdään se mikä olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten. Julkiselta sektorilta tulee karsia pois ns. turhia suojatyöpaikkoja. Suomi on 5 miljoonan asukkaan maa, jossa on virkamiehiä 15 miljoonalle. Meiltä löytyy kotouttajaa ja kordinaattoria joka lähtöön. Paskan tutkijoita löytyy koko Euroopan tarpeisiin. Maahanmuuttajia varten on kokonainen armeija avustajia, tulkkeja, lakimiehiä ja ymmärtäjiä. Koulutuksessa pääpaino on ollut tuottamattomissa humanistisissa oppilinjoissa. Löytyy naistutkimusta, maahanmuuttotutkimusta, rasismitutkimusta, syrjintätutkimusta jne. Ministeriöissä virkamiehet tekevät nolla tutkimuksia kaikesta mahdollisesta. Ei ole väliä mitä työtä tehdään, kunhan jotain tehdään. Ainut ministeriö joka toimii kustannustehokkaasti on puolustusministeriö ja siltäkin leikattiin 200 miljoonaa. Ainut hyvä asia minkä hallitus sai aikaan oli lehtivero. Lehdetkin voisivat hyvin maksaa 22 alv:n niinkuin muutkin. Ehkä silloin Suomeenkin saataisiin aikaan puolueetonta viestintää, kun medioiden olisi vähän pakko katsoa mitä kaikkea ne julkaisevat. Pääomavero piti olla vasemmistolle kynnyskysymys. Ja paskat. Näennäinen veron nosto 28:sta 30 ja siitä muka progressiivisesti 32:een. Siis joka tienaa 50000 maksaa 30 pinnaa ja miljardista maksetaa 32 pinnaa. Progressio in my ass. Pääomavero olisi pitänyt palauttaa samalle tasolle työnverotuksen kanssa. Jos tienaa osakekaupoilla 10 miljoonaa, niin pitää siitä myös maksaa saman verran, kuin työllä ansaitusta 10:stä miljoonasta. Verotuksen ulkopuolelle jäivät kaikki alle 80000 euroa omasta firmastaan osinkoa ottavat yrittäjät. Toisin sanoen lakimiehet, lääkärit ja muut, jotka pystyvät käyttämään hyödyksi tätä porsaanreikää.

Leikkauksia voitaisiin varmasti tehdä enemmänkin, niin, että  kenenkään elintaso ei kohtuuttomasti siitä kärsisi. En ole valtiontalouden ammattilainen, mutta ymmärrän minäkin itsestäänselvyydet. Tämän sijaan hallitus aikoo vaikeuttaa yrittämistä nostamalla energiaveroja ja laskea kulutusta nostamalla valmisteveroja. Juuri näinhän sen ei pitänyt mennä. No ehkä tämä hallitus onnistuu luomaan Suomesta sen hienon tietoyhteiskunnan, jossa ei ole isoja tehtaita ja perinteisiä työpaikkoja, vaan kaikki tuottavat tietoa. Olisi vain kiva tietää, että millä se kaikki maksetaan, kun kukaan ei ole enää tuottavassa työssä. Mutta eihän se Vihreitä ja sen puisto-osasto Kokoomusta ole ennenkään kiinnostanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti