VAROITUS!

Tässä blogissa esitetyt ajatukset ovat omiani. Tarkoitukseni ei ole kiihottaa ketään. Jos joku kuitenkin kiihottuu jostain kirjoituksesta tai sen osasta, kehoitan häntä hakeutumaan välittömästi hoitoon.

En suosittele lukemaan blogiani, jos:

- et pysty käsittelemään tosiasioita

- hallitsematon humanitäärinen maahanmuutto on mielestäsi hyvä asia.

- positiivinen erityiskohtelu ei ole mielestäsi syrjintää

- tai punavihreä propaganda on mädättänyt aivosi niin pahasti, että uskot Helsingin Sanomien olevan puolueeton media

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Uuniperuna, ruipelo ja satutäti taas kuutamolla

On sanottu, että EU on kehittymässä liittovaltion suuntaan ja silloin Suomi menettää itsemääräämisoikeuttaan. Kun seuraa kuinka tätä eurokriisiä on hoidettu, niin on jo selvää, että ei Suomen eduskunnalla nytkään ole paljoa sananvaltaa EU:ta koskevissa asioissa.

Oli sitten kyse EVM:stä tai ERVV:stä, niin eduskunta on lähinnä toiminut kumileimaisimena tai se on tehnyt päätöksensä väärien tietojen pohjalta. Se mitä mieltä Suomen eduskunta asioista on ei kiinnosta sen enempää EU-komissaareja, kuin isoja euromaitakaan. Pikku-Jyrkiä ja Pikku-Juttaa vedätetään niin paljon kuin sielu sietää ja he ovat jo niin syvällä paskassa, että eivät enää voi muuta kuin myötäillä, koska eiväthän he voi myöntää olleensa väärässä.

Urpilaiselle pitää kyllä antaa kunnia siitä, että Espanjalta saatiin sentään 40% vakuudet (ehkä), joten vaalilupauksissa ei ollut tällä kertaa kusetusta kuin 60%. Ihmetyttää kyllä sijaisope-Jutan lausunnot siitä, että koskaan yksikään valtio ei ole jättänyt kaikkia lainoja pystyyn. Eikö silloin olisi ollut helppo saada 100% vakuudet, koska takaisinmaksu on varmaa? Ymmärrän kyllä, että mitään käteistakausta ei voi saada 100%:iin koska eihän silloin mitään oltaisi lainattukaan, mutta miksi manoloilta ei olisi voitu pyytää muuta omaisuutta? Olisi voitu pyytää vakuudeksi esimerkiksi muutama laivueellinen Eurofightereita. Aina niille käyttöä olisi. Samanlaisia takauksia olisi pitänyt pyytää myös Kreikalta.

Karmaisevimman lausunnon antoi kyllä ex-pääministeri "anteeksi, anteeksi-Vanhanen". Hänen mukaansa on normijuttu, että päätöksiä tehdään tutustumatta asioihin kunnolla. Riittää kun virkamies sanoo miten asiat ovat. Vanhanen kuuluu joukkoon "ei päivääkään oikeissa töissä- poliittinen broileri", joten ei sinänsä ole yllättävää, että hän ei ymmärrä, että kansanedustajan työnä on tutustua itse lakiehdotuksiin, jotta hän voi tehdä oikeat päätökset meidän muiden puolesta. En ymmärrä, että miten uuniperuna-Matin mielestä virkamies ehtii samassa ajassa tutustua johonkin asiaan paremmin, kuin kansanedustaja. Tietysti Vanhasen Matti menetti muistinsa selvinkinpäin, joten ehkä hänen kohdallaan oli ihan hyvä, että joku muu sanoi mitä pitää tehdä. Vanhanen tietysti myös "unohtaa" sen, että Suomi on demokratia, eikä virkamiesdiktatuuri ja täällä eduskunnan pitäisi tehdä päätökset itsenäisesti, eikä toimia poliittisten virkamiesten napinpainajina.

Jotenkin tuntuu siltä, että Suomi pääsee irtautumaan siestamaiden velkahelvetistä vain, jos Perussuomalaiset muuttavat EU-politiikkaansa täydet 180 astetta. Koska eliitin mielestä persut edustavat pahuutta ja kaikesta pitää olla heidän kanssaan erimieltä, niin jos Soini antaisi täyden tukensa eurolle, niin jo tulisi käteiselle ja kumppaneille kiire eurosta pois.

Missä muuten luuraa Paavo "massit mulle" Arhinmäki? Miksi mediaa ei kiinnosta se mitä mieltä hän ja muut kommarit ovat espanjalaispankkien tukemisesta suomalaisten veronmaksajien rahoista? Jotenkin muistelen, että Arhinmäki oli muiden äärivasemmistolaisten kanssa sitä mieltä, että näin ei saa tehdä. Tietysti se oli ennen vaaleja ja nythän anarkisti-paavo on ministeri ja fyllaa tulee, joten ei häntä enää kiinnosta mitä on aikoinaan valehdellut. Se vain ihmetyttää, että eikö Suomesta löydy yhtään oikeata journalistia, joka olisi valmis grillaamaan Arhinmäkeä asiasta.

1 kommentti:

  1. Itsekin aina välillä ihmettelen, miksi kukaan toimittaja ei hiillosta näitä uuvatteja. Ei se nyt hirveän hankalaa olisi kysyä, että sanoitte näin ja teitte noin - miksi. Joku Kanervan tekstarikohu tau Vanhasen lautakasa kohu osoittavat, että medialla oikeasti olisi valtaa jos se haluaisi käyttää. Jos tuollaisilla toisen luokan pelleuutisilla saadaan ministerit eroamaan, niin kyllähän tässä eurokohussa olisi ihan oikeitakin aineksia vakavahenkiseen poliittiseen linjanvetoon.

    VastaaPoista