VAROITUS!

Tässä blogissa esitetyt ajatukset ovat omiani. Tarkoitukseni ei ole kiihottaa ketään. Jos joku kuitenkin kiihottuu jostain kirjoituksesta tai sen osasta, kehoitan häntä hakeutumaan välittömästi hoitoon.

En suosittele lukemaan blogiani, jos:

- et pysty käsittelemään tosiasioita

- hallitsematon humanitäärinen maahanmuutto on mielestäsi hyvä asia.

- positiivinen erityiskohtelu ei ole mielestäsi syrjintää

- tai punavihreä propaganda on mädättänyt aivosi niin pahasti, että uskot Helsingin Sanomien olevan puolueeton media

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Ei tartte opiskella, kun pappa betalar

Opetushallitus on tutkinut Suomalaisten nuorten osaamista luonnontieteissä. Vastaava testi tehtiin 9. luokkalaisten parissa 1998. Siihen verrattuna nykynuoret pärjäsivät aiempaa heikommin. Silmiinpistävää oli kuitenkin, että ruotsinkieliset pärjäsivät suomenkielisiä huomattavasti heikommin. Tämä ei sinänsä ole yllättävää ottaen huomioon ruotsinkielisten surkean menestymisen PISA-tutkimuksessa.

Syitä ruotsinkielisten huonoon koulumenestykseen on koitettu hakea mm. opettajien pätemättömyydestä ja suomenkielisistä kavereista jne. Kenellekään ei tunnu tulevan mieleen se, että ei ruotsinkielisten edes tarvitse pärjätä peruskoulussa hyvin päästäkseen korkeakouluun. Ylisuuret kielikiintiöt takaavat sen, että börjen ja ullamajan kullannunuput pääsevät yliopistoihin, vaikka peruskoulussa olisikin lähinnä venytetty nahkaa. Korkeakoulutkin voi purjehtia läpi rimaa hipoen, sillä suhteilla ja kiintiöillä pääsee näppärästi myös työelämään sisään. Ei tämä ainakaan motivoi ruotsinkielisiä lapsia opiskelemaan ahkerasti. Paras tapa kannustaa kaikkia Suomalaisia lapsia yrittämään parhaansa koulussa on kaikkien kiintiöiden poistaminen niin koulu-, kuin työmaailmasta. Ahkerimmat ja lahjakkaimmat pärjäävät parhaiten ja saavat parhaat työpaikat. Tämä on jo kansantaloudellisesti ainoa järkevä ratkaisu.

1 kommentti:

  1. Lucky Club - Lucky Club | Live Score, Live Stream, Tips & Odds
    Lucky Club, formerly Lucky Casino, offers all over the world's favourite betting events, all the time Lucky Club's online betting platform gives luckyclub.live all users the chance

    VastaaPoista